Sverige
Inspiration

Energikalkylator

Energikalkylator

TA KONTROLL ÖVER DIN ELVÄRME! 

För ett genomsnittligt hus i nordiskt klimat med standardisolering och en takhöjd på 2,40-2,50 meter är effektbehovet cirka 70-75 W per kvadratmeter golvyta. För att beräkna hur mycket effekt som går åt för andra takhöjder kan du räkna med ett effektbehov på 30 W per kubikmeter. 

För golvvärme kan det i vissa fall vara en fördel att ligga på en bruttoeffekt av 100 W/m2 för bästa funktion. Denna beräkning gäller hus i nordiskt klimat men kan variera med hänsyn till husets standard. För mer information om elförbrukningen i hus i andra klimatzoner, kontakta din lokala elektriker eller energirådgivare.

Med våra termostater sparar du på energikostnaden

Våra elektroniska termostater skapar snabbt och effektivt den mest ideala inomhustemperaturen du kan önska dig. Och de sparar upp till 20% på energikostnaden. Det är dags att uppgradera standarden till moderna system och LVI´s hållbarhet. Spara ytterligare energi med styrsystem för elradiatorer fyllda med vegetabilisk miljövänlig olja. 

TempCo är lätt att installera och lätt att kontrollera med SMS. Du kan få ett sms när det har varit strömavbrott mer än tre minuter, när temperaturen sjunker i huset eller tjuvlarmet utlöses. Med TempCo styrsystemet sparar du energi utan att tumma på komforten. Byt ut gamla elradiatorer nu och spara inte bara på energin utan även på miljön!

Med det nya styrsystemet Touch E3 från LVI styr man enkelt Yali-radiatorerna Digital, Parada, Ramo. Touch E3 hjälper till att sänka värmekostnaderna genom enkel styrning av värmen i hemmet. Ytterligare en finess är att man nu via Touch E3 kan se sin energiförbrukning för varje rum/zon. Med appen CleverTouch kan man höja och sänka inomhustemperaturen från sin smartphone.

*I jämförelse med elradiatorer med bi-metalltermostat och baserat på test vid tekniska enheter.


kWh

SEK

Tid (år)