Sverige
Företag

Historia

Historia

LVI´s historia i korthet

LVI, Lidköpings Värmeindustri, har växt stabilt som varumärke sedan starten i Sverige år 1922. Vår första fabrik i Lidköping som producerade vattenburna radiatorer expanderade under 1970-talet till att tillverka oljefyllda elradiatorer. Runt denna tidpunkt utformades de första Yali produkterna. Genom att använda de mest varaktiga material som går att tillgå, sätter Yalis tidslösa utformning normen för hela industrin vad gäller kvalitet, design och prestanda. Under 1987 läggs handdukstorkar och elektroniska termostater till i portföljen, och då tekniken utvecklas, så utvecklas även Yali-sortimentet och vegetabilisk olja introduceras som ett nytt värmeöverförande medel. Under 1995 fick LVI ackrediteringen ISO 9001 och gick in på den franska marknaden. År 1999 uppnåddes även tillägget av ISO 14001.

År 2000 införlivades LVI i Rettig Group, vilket resulterade i en ny framgångsera för varumärket, inklusive nya produktlanseringar och expansion in på nya marknader. Detta innefattade ett nytt försäljningskontor i Finland år 2001 och lanseringen av ett utbud av radiatorer i Frankrike under år 2004. Under samma år utvecklade LVI en serie med handdukstorkar och våra produkter blev tillgängliga i Spanien. Denna expansion fortsatte följande år då försäljning inleddes på den japanska marknaden. Under 2009 utvecklades ett utbud av dekorativa elradiatorer och LVI inkluderade vertikala och plana produkter i sin portfölj. Vilket ökade dess marknadsandel ytterligare.

I dagslaget fortsätter utvecklingen av varumärket LVI och er funktioner har lagts till i den klassiska Yali utformningen, redo att levereras rätt in i hjärtat av våra hem. Elektroniska termostater med intelligent funktion, WiFi kontroll, funktion för öppet fönster, teknik för komfort, bara för att nämna några funktioner. Med den växande framgången för vår LVI skola för installatörer och återförsäljare, fortsätter vi att tjäna kunder i Europa och i andra delar av världen med en pålitlig och växande portfölj av pålitliga högkvalitativa komfortprodukter för inomhusbruk.